Preskočiť na obsah

TJ Slovan Dubovce – TJ Družstevník Sobotište 3.6. (2:1)

Zverejnené 3.6.2023.

Kategória

Historický víkend pre TJ Slovan Dubovce.

V sobotu sme v našom zápase s vo forme hrajúcim TJ Družstevník Sobotište dosiahli historický míľnik. Na zabezpečenie titulu nám zo zápasu stačil vydolovať bod.

Nakoniec sme však dokázali húževnatého a futbalovo kvalitného súpera poraziť. Do zápasu sme však vôbec nevstúpili dobre, chybou zle zvoleného rozostavenia sme sa nedostali do hry a nedokázali sme eliminovať dobré kombinácie hosťujúceho mužstva. Napriek tomu sme dokázali hroziť z brejkov a udržiavať aj súperovu obranu v pozore. Avšak z jednej kombinácie hostí sme vyrobili štandardnú situáciu, ktorú sme nedokázali ubrániť a inkasovali sme. Po inkasovanom góle sme siahli k zmenám v rozostavení, čím sme sa postupne dostali do zápasu. Po týchto zmenách sme začali lepšie kombinovať, získavať lopty vyššie a rýchlejšie a postupne sme si vypracovali viaceré príležitosti. Jednu sa nám podarilo premeniť v 36. minúte, keď sa do šance prekľučkoval náš líder a jeden z najdôležitejších hráčov v tejto sezóne Fredy Vaňek a dokázal sa znovu gólovo presadiť v najdôležitejších fázach sezóny. Chvíľu na to sme získali loptu, ktorú si efektívne prebral a aj zakončil gólom Ondro Rybnikár a potvrdil svoju výbornú formu počas celej sezóny. Do polčasu sa nám teda podarilo výsledok otočiť. V druhom polčase sme začali viac organizovanejšie a zamerali sme sa na dobré a efektívne bránenie. Z hlbšieho bloku sme vyrážali do nepríjemných brejkových situácií, ktorými sme mohli zápas upokojiť. To sa nám však nepodarilo a takmer sme za to boli vytrestaní, keď pred koncom zápasu sa dostal do výhodnej pozície hosťujúci Miro Tomeček, avšak v tomto prípade nepotvrdil svoje nespochybniteľné kanonierske schopnosti, keď ho vychytal na čiare Roman Straka. Nakoniec sme výsledok uhájili a z futbalovo kvalitného zápasu z oboch strán sme si odniesli pre nás vytúžený výsledok 2:1, čím sme si na čele tabuľky udržali 9 bodový náskok. Keďže do konca sezóny zostávajú len dva zápasy, a teda sa hrá „len“ o 6 bodov, môžeme s hrdosťou oznámiť, že „TITUL JE NÁŠ ŠALALALALALA“.

Ďakujeme našim fanúšikom za podporu počas dlhej a náročnej sezóny. Sponzorom a podporovateľom, ktorý nám pomáhajú pri bežných operatívnych veciach týkajúcich sa chodu klubu. Členom výboru, ktorí sa starajú o ihrisko, chod klubu, pripravujú prostredie pre hráčov, aby sme mohli byť konkurencieschopní. Veľká vďaka patrí partnerkám či už hráčov alebo členov výboru za to, že chalanov podporujú. A najväčšie ďakujem si zaslúžia samotní hráči za svoje výkony, ktoré podávali počas celej sezóny. Ešte raz všetkým v mene celého TJ SLOVAN DUBOVCE jedno veľké ĎAKUJEME. 💖⚽🥇🏆

zdroj: TJ Slovan Dubovce

foto: Ivan Peťko

https://www.facebook.com/profile.php?id=100091587005371